Sunday, July 31, 2011

selamat berpuasa

Assalamualaikum
salam satu malaysia :)

1/08/11
1 ramadhan 

jyeahh! sekali setahun.
kita tak makan pagi,lunch,petang.
selamat berpuasa semua.

xoxo:srikandi jihan

Tuesday, July 26, 2011

hoyyyy!

27/07/2011
12.51 am
mood: mcm gud gud jee
haish, rase sumthing sampai kerja pon xleh nak buat.
don't ask
siyesly tak tahu nak buat apee
so, buat blog
then, tanya la si syafiq ni haa.
ermm, sebenarnyaaa.ade request! eh jihan mintx request
yelaa, tanyee nak buat sal ape.
sooooo, dapat la.
buat entry neyh

meet Syafiq 



orang kedah ni haa
amboi gambaq hanggg
kelasss gituuu
21/10/91
20 tahun
dia amek kos animasi
name manje dia, affy :)
HAHAHAHAHAHAAHAAH
nakal jugak dia neyh
baek seposen out of rm1 

Si affy ni la yg ajaq jihan loghat utara
pastu penah ajar bhase korea @ jepun.
yg mane ek affy? jihan lupe sudaaa

spnjg kawan dgn dia,
syok la! byk jihan taw sal dia
ade jugak share share
kan semek? HAHA
marahh diaa panggil gituu
dia cerita sal pglaman dia dulu
sal ex, banyak la kalau nak list :)
kasi tau lagu lagu syok semua.
hangg p mai pi maii tangg tuu jugak
ok tetbee sebut


apee lagi ye?
tu jelaa kot sal diaaa


tidoo ke apeeeeee?

p/s: dear affy, gamba ni jhan curi. tapi tak dkire curi laaa kalau affy kasi 
an an an an?
HAHAHAHAHAHAHAHAHA

xoxo:srikandi jihan









Monday, July 25, 2011

when he

when a boy is quiet, millions of thing are running in his mind.

when a boy is not arguing, he is thinking deeply.

when a boy looks at you with eyes full of questions, he is wondering how long you will be around.

when a boy answers "i'm fine" after a few seconds, he is not at all fine.

when a boy stares at you, he is wondering why you are lying.

when a boy lays on your chest, he is wishing for you to be his forever.

when a boy calls you everyday, he is seeking for your attention.

when a boy sms's you everyday, he wants you to reply at least once.

when a boy says I LOVE YOU, he means it.

when a boy says that he can't live without you, he has made up his mind that you are his future.

when a boy says "i miss you", no one in this world can miss you more than that...







gamba hiasan

minah teddy bear?


selamat 11.41 malam
hari ni, 25 july 2011
fyi, kadangkadang jihan tak ingat tahun :p
biase la, umo pon da 20
HAHAHAHAHAHA!

MINAH TEDDY BEAR?
Ade orang tanye, jihan ni tak layan ke
teddy bear? beruang? 
wolf? vampire? patung?
anak patung
dan sekutu dengannnnn nyee

heeee, ok ok
jihan sangat la normal
macam gurl gurl laen
suke je maen maen teddy bear
tapi peratusan suke tu sikit je
tak la banyak sangat sampai kena letak tepi b4 tdo :)


taraaaaa. comeyyy tak?
HAHAHAHAHAHA
tempat : dalam almari :p
ok ape letak dalam tu, xla bdebu.
KAN?
ade lagi rakan rakan mereka yg hilang, sebab ade yg org pnjam..
TAK RETI RETI NAK KASI BALIK KEEEEEE?
hehehehehehehehe

ly, xoxo:srikandi jihan


Sunday, July 24, 2011

manusia

Asslamualaikum semua
yg terbace, suke membace, HAHAHAHA
manusia 
adalah normal BAGI seseorang UNTUK terasa
terasa.terase.touching..tguris hati
ef you see kayh 
kenapa orang tak seda yg kdg2 dia bole buat kita terasa
walaupun dengan beberapa patah ayat
mungkin dengan body language
i know i'm not perfect
tapi meh nak habaq maii, hang pon tak perfect
tapi perlu ke buat macam tu? PERLU ke wahai KAWAN?
KAWAN ke tande soal?

just walk away okayh
bubye

xoxo:srikandi jihan

#things yg MUST bawak b4 kua

apa patot bawak?
bawak DIRI :)
HAHAHAHAHA
camni camni
b4 kua, jihan mesti bawak
* beg duit
* compact powder
* eyeliner
* hp ( mosti ni haa)
* ic - identification card :p
* lesen keretaaaa . wahaha
* card credit ...hatoiiii mane adee
* bisness card :p

xoxo:srikandi jihan

Saturday, July 23, 2011

#ur status



hi, how are you?
wanna laugh?


sabo je fb skang ni! sampai ragu ragu nak jawab chat
KAN? soo, off chat ye kawan kawan


my status?
single? double? 
jawapan : it's complicated
wah! tak mjawab soalan pon kan :)



macam gud gud je.
ayat ni mmg feymes la 
single is better la weyh
HAHAHAHAHAH!
jihan pon penah gunee.
cube try cakap :)


:) 


xoxo:srikandi jihan




Friday, July 22, 2011

#what do you do b4 going to bed


HYE, ASSALAMUALAIKUM
kalau kita translate kan ia
apa yang anda lakukan sebelum tido
huahuahuahuahua

seperti biase, waktu normal saya untuk tido 
pukul bape ye? 1 lebeyh 2 kebeyh 3 lebeyh
4 lebeyh mmg xla KAN!


1)biaseee jihan akan spend mase utk tgk tv kejap ( kat umah)
kalau kat umah sewa, mmg tak la kan
2)lepas tgk tv tu, jihan akan buat kerja sikit
bila da siapp, jihan akan ke dapurr
3)minum air DULU
then, masuk bilik
masuk bilik, sementare nk tgu TERTIDO
4)jihan layan lagu then
5)jhan ber SMS dulu.
mereka mereka  yg text tgh tgh malam tu ,
da terbiase kalau jihan tak bls text utk last skali :)
ade jugak seseorang tu yg sngaje text mlm.
kan MR S? ish ish ish
  
kadang-kadang tertido sampai lupa bace doa tido
lepastu selalu dapat mimpi yg bukan bukan
HAISH not good not good

xoxo:srikandi jihan

#perangai tak berapa nak baik

R.E.B.E.L
yuppp
saya jihan , sangat sangat la
ade perangai ini.

apa pon tak boleh
if tak dapat satu benda,
bole rebel

rebel tak la sampai merosakkan harta benda
sayang weyh
tapi tu la, perangai yang jihan sendiri tak nak
memberontak!

tapi normal la kan?
rebel d usia muda :))))))

don't judge book by its cover
kenali jihan, baru bole judge
xoxo: srikandi jihan

Wednesday, July 20, 2011

#perangai baek anda

lattalilatalitamplom
perangai baik jihan? 
banyak kowt. xterkira. 
HAHAHAHAH!
it' sounds arrogant to me. HAHAHAH
Astagfirullahalazim (kenapa jadi macam ni haa
perangai baek? apa kate kte tuka
jadi perangai yg jihan suke dan wujud dalam diri jihan
ok x? hee.xde lah. saje je pongg. chill ya :)


based on pcakapan orang:
major: jihan ni suke buat lawak laaa
jihan: yedokk?
major: lawak gilaaa
jihan: jihan tak seda pulak jihan buat lawak :)


i was very very very happy when i know yang i can make people laugh
happy.delighted.glad
mane tak nye, org happy sebab kita.
mak suke mak suke mak suke
lebih lebih lagi orang yang jihan sayang ( family)
kawangkawangs, and so ongg
macamane senyuman yg terukir bole menyenangkan harihari jihan



jihan pon suke ketawa.
mak aihh! kalau start ketawa
kuat na bunyi
tak bole nak control
HAHAHAHAHA! 

Sape sape nak dengar,
cuba la tgk wayang ngan jihan
cerita komedi
xpon lepak je ng jihan n buat le lawak :p
jangan terkezuttt sudaaa

xoxo:srikandi jihan 




# ur gadget plus ur feeling today


gadget
* acer aspire bape ntah
* n97
*c6
(n81 da rosak :( )

feeling
20/07

hari ni, kua pegy kemaman. 
sepatutnya jumpe ma dan abah kat sana
pegy 2 buah kereta
sementara tunggu, jihan dan abang pegy la jalan2
masalahnye, kteorg xtau nak pegy mane
macam gud gud je kan?
kami kami pusing satu kemaman
then, nampak org jual durian
berhenti, pg makan
satu biji pon xhabis
HAHAHA! Bape ulas je makan
tak larat nak hbskan
time makan tu, jihan control
sebab ade pakcik,
lepas dia blah, apa lagi. tunjuk belang la kan?
pastu pegy cari air, dekat bukit mentok.
agak jauh tu nak cari air, PLUS
beli aiskrim POP :) hahaha
then, jumpe isteri abg maleem kejap
pastuu call ma, jumpe kat mesramall la
xde ape nak buat kat kemaman.

so, kesimpulannya,  feeling hari ni macam tak tahu ape ape. first time ni, sampai nak makan kat mesramall pon tak tahu. pelik pelik pelik.

p/s: angah emiy, nak durian x?
xoxo:srikandi jihan

Tuesday, July 19, 2011

#what's in ur makeup bag

hey hey hey hey
hoy hoy hoy hoy
whats in ur makeup bag?


jihan tak la pandai sangat bile bcerita sal makeup makeup ni
just normal sudeyhh
jihan tak reti nak buat makeup inci inci ni haa
sebab jihan takde kakak yang nak ajar makeup makeup
ade abg, abg ajak gaduh best la :) kan? suke suke suke

okayh, apa yang ada dalam beg makeup saya? sudah semestinya ade alat makeup la kan?
tak kan ade coklat kot! HAHAHAHAH, *okayh tak kelakar mane :p

proceed ya :) apa adee. let us see.. Mari kita lihat kawang-kawangg




bag pertama, 
*cleansing
*cleansing milk
*makeup base
*liquid eyeliner
*krim allergic 




* 2 way cake powder
*compact powder
p/s: aunty joaane cakap girl perlu ade 2 jenis bedak dalam bag. so,AMEK HANGG!
*2 blusher
*3 mascara
*eyeliner
*foundation
*eyeshadowww
*liptippppp

tu jaa, yang duk bawak p sana p sini.
yang kat umah tu laen cerita la kann?

xoxo:srikandi jihan

# your memory

TESTING TESTING, COBAAN TINTA BERWARNE HITAM :P


when i was a little girl yg comey. HAHAHAHAHA! sekali skale nak koyaa let it be a.k.a bio la ya. izinkan saya untuk bcerita weee

pada zaman muda mudi saya dahulu, jihan penah duduk a.k.a tinggal a.k.a lived with my grandma and grandpa while my parents worked. betul x ayat jihan? hentam saja laa.  masa kecik kecik kita tak tahu pape kot, tahu nak enjoy je.

true, betol dan betul. jihan nak highlight kat sini yang dulu tau nak maen ja. habis tadika, naek moto ngan grandpa, letak barang... terus pegy umahh BFF jihan, iaitu Rizal. ajak dia maen. yang dia pulak, asyik maen ng jihan je. awwwww :p

baru jihan seda, dulu jihan lagi nakal dari abang jihan. igtkan jihan sopan je duluuu . ade satu time neyhh, abg jihan tengah makan makan ( baek je dia ), jihan dan rizal ( otai la kami) pergi maen. maen pulak kat tepi arus air. gileeee ah. 

*EH, jap.. nak mcelah sebentar. sebelum terlupa, baek cakap duluu. an an an an? hari tu pegy kemaman, singgah kedai... jihan teringin nak makan mendaa niiii 

perghhh, sedapp wa cakap luuuu
WAH! lameee yangg amat xmakan bendaa niii
teringat zaman muda mudi dulu 

okayh, sambung balik cherita. HAHAHAHA! jadi budak budak ni sedap sebenar nya. banyak kelebihan yang kita dapat *paling suke bile dapat masuk kapal terbang awal sekali. kan budakbudak :p HAHAHAHA lagi sekali. banyak kenangan manis dan pahit ( yg peliknya, abg jihan tak la pulak ingat ) persoalan di sini, kenapa jihan ingat?????????? jawapannya, kenangan dibuat untuk diingati :) BAGUS,, jihan tanya jihan jawab. good girl :)

with love sayang cinta kasih rindu
xoxo:srikandi jihan

jyeahhh

woot woot, try try try

# your memory 
#what's in ur makeup bag
# your gadget
# ur feeling today
# perangai baik anda
# perangai yang xberapa nak baik
# wut do you do b4 going to bed?
# ur status
#things dat MUST bawa before keluar
#15 fakta tentang diri anda 

moon, pae,teku, sape sapeeee yang mau ya ( semek seha) :)
xoxo:srikandi jihan

Monday, July 18, 2011

yeayyyyyy!

Assalamualaikum :)
18/07
bangun bangun tdo, bukak fb
tgk kat noty, abg maleem tag gamba..
bukak bukak ade gamba neyhh



last one, dekat john king tak silap
ade satuuuu tuu je lagi haa
dan alhamdulillah selamat masuk perut jihan
weeeee, suke suke suke

p/s: sorry la kpade abg jihan n abg maleem
sbb susa susa carikan sampai 7 tingkat
HAHAHAHAHA! tenkiuuuuuuuuuuu 
i love you lah

xoxo:srikandi jihan.

EH jap, tadi sempat tgk wayang. cerita flat 3A dan, tlg awek aku pontianak xclap tajuk cerita tu. mmg hall tu untuk jihan dengan abg jihan je. hahaha lagi sekali

yours truly,
srikandi jihan

Saturday, July 16, 2011

shengalism

haish, ape ke bangang btol la hang puny prangai.
kan da cakap wrong number
yang kau pegy call lagi tu apa pasai?
kau nak dengar bahasa apa lagi huh?
kalau la bole cakap bahasa lain, mmg best
shengal tahap max da ni. 
asyik asyik call je. buat bising je.
igtkan call penting, demn la kau

spt biase, ignore ayatayat kasar
xoxo:srikandi jihan

cuti oh cuti

cuti oh cutii ku sayangg, i need you ,: khamis 14/7
cepatnyee cuti :17/7
mase berlalu tanpa kita sedari, EH! sedar kot. tapi tak amek peduli ja.





today: 17/7
craving
tahap  : maksimum 

tahap: min

tahap: dunno

kalau la ade mereka mereka di sini, suda tentu saya tidak cakap banyak. 
wee :)
ya ya ya, perut ini amat suke kan western ala ala fast food 
haiyaa, nak nak nak nak nak nak

p/s: family saya cakap, jangan harap sangat, nanty susa ( maksud dorang, takut jihan kempunan je) haa


motif letak gamba????? : sbb jihan suke. so, ikot suke la


xoxo:srikandi jihan

Thursday, July 14, 2011

15/7



i'm not okayh with that
kadang-kadang kbenaran myakitkan
ladang-kadang masa lampau mmedihkan
kadang-kadang susa nak terima knyataan
kadang-kadang kita rase pedih,sakit
kadang-kadang rase myampah

xoxo:srikandi jihan

Wednesday, July 13, 2011

i hate this feeling

only god know mcmane jihan rase. 
lately, EH salah. hari ni down je kot. 
Any little things can make me feel really emotional. 
i just hate this feeling,
when u know something is wrong and you don't know what.
mcm good good je kan?
what should i do?
Patot atau tak patot?

i'm confused
i'm scared
i'm frustrated



:(

Kalau yang ni, mmg shengal la kan?

XOXO: SRIKANDI JIHAN

love



love is such a crazy thing 
and
love sucks < tetbe>
HAHAHAHA
xoxo: srikandi jihan

happy 1st anniversary

macam.good.good.je.kan.?
yeahh! today, 14/7
sepatutnya, jihan boleh cakap
HAPPY 1ST ANNIVERSARY SAYANG
tapi, nak buat camane an?
da break. xleh la nak cakap. 
ke bole? bole tak bole?



xoxo:srikandi jihan

Monday, July 11, 2011

saya rasa saya,....

Assalamualaikum, dan salam satu malaysia. 

saya rasa saya, hurmm! saya rasa saya nak kurus. haa. tapi makan banyak< kata aimi. HAHAHAHA! < Aimi ada kat sebelah ni haa dan dia cakap hai semua:)> hak3. sabo jelah aimi ni :p

ok ok, sambung balik! ok hari ni nak masuk hari ketiga saya bpuasa. eh, puasa nasi je ponn .. mintx-mintx la jadi. bukan apa, da ramai sangat orng tego jihan gemok. mak x suke mak x suke okayhh. sorang cakap, semakin gemuk la, sorang ckp gemuk sikit la. haa, main point dia gemuk la.

jihan dan aimi bcakap sekejap

aimi : tak lapa ke jihan tak makan nasi?
jihan: tak lapar, ok la so far. boleh tahan lagi.
aimi: HAHAHAHA 
jihan: HUHUHUHU
aimi: tersengih 
jihan: buat2 dengar presentation :p

doakan saya supaya kurus sket ye :p

xoxo:srikandi jihan

Saturday, July 9, 2011

fuhh!

09/07/2011
today . kul bape ntah. 11 lebih kot . pagi
otw balik dari kedai ( beli barang nak masak)
seperti biase jihan bawak kereta
tetbe, tgh drive la ni
ade kereta, tetbe masuk. da la masuk tetbe. 
slow plak tu,  thenn, teros ke lorong kanan
hello, xnampak ke kereta kat belakang tengah laju?
kalau ye pon, duk la belah kiri dulu, then bg la signal
haishhh. kalau diikotkan hati mmg panas



*tapi, man cakap a.k.a aku gagak hitam (fb) a.k.a kawan a.k.a ape lagi? ... dia gtau yang itu2 pngajaran 2 yan, mgkin Allah nk bg yan mse untukk setelkn hutang2 yan dgn Allah 2 sblm Dia ambik yan balik ke alam sana...­ ­" membuatkan jihan tersedar. ayat ayat tu simple je kot. tapi perghhh. impact tu penting. mmg la jihan nak marah, tapi peristiwa tu membuatkan jihan tertanye tanye. why if, kejadian tu terkena kat jihan? kalau jihan tak mgelak? how? kat mane tmpat jihan? syurga @ nerake?. wow. persoalan yang kita sendiri tak boleh nak jawab. subhanallah. alhamdulillah jihan bole mgelak.






siyesly. wow.
xoxo: srikandi jihan

Thursday, July 7, 2011

0707

happy birthday to me :)
yeay yayy
i'm officially 20 y/o 
being a teenager is very fun for me
this doesn't mean that i'm not young anymore.
many obstacles,
things happen ( good/bad) has matured me now.
thanks for those who are in my life.
i love you and i heart you from the bottom of my heart forever 


06/07
early celebration
here's the story , 
i began to feel strange plus curios when they are always closed the door. it's rare for them to close the door,  but that thought disappear when one of them said that they are trying new clothes. after that, they went to "ria tomyam" to buy food . i was very hungry on that time, siyesly. sangatsangat. 
after a few hours.lol. just kidding :p half an hour later, Muni asked me untuk masuk dalam bilik , dia cakap ade benda nak discussed. pfft. not long after that, they knocked on the door tapi i was talking with someone on the phone. haha!then, dorang buat kejutan sampai kena letak phone. mesti terkejut sebab bunyi bisingbising :)))))  hahahahaha



happy ice-cream cake :)
mak suke mak suke
cake ini sangat sedap 
walaupun vanilla is not my fav HAHAHAHA
tapi jihan bantai je semua :p
ice-cream vanilla kalau mkn dgn roti BEST
thanx thanx thanx thanx
jihan hargai sangat sangat





yeay yay, saya dapat hadiah

thanx kepada Muni Mun Fyda Pae Teku Ekin Aimi Mimi
love ya :)

sedikit sbanyak untuk early celebration. nanty ada lagi entry untuk 0707 celebration! coming right after this.


xoxo:srikandi jihan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...