Tuesday, June 28, 2011

hati hati hati

hello, hye semua
luahan hati jihan untuk hari ini

to someone who might concern
hye you, i wanna say im sorry coz cakap phone lebeyh kureng.

i know dat hati ni susa nak maafkan anda tadi. 
nak buat macam mana kan? you have to accept it

i know yg you tak sengaja nak cakap macam tu,
tapi i siyesly terase. tapi tak pe. i tau silap i dulu. 
i terima.i know i was wrong once
i try to do better than before
i know sometimes i can be very stubborn
which is difficult for people to understand

ignore ayat atas dlm gmba, just bace im sorry ye :)


p/s: ber i - you pulak ye


xoxo: srikandi jihan


Monday, June 27, 2011

fakta atau auta

Assalamualaikum.
mulut orang a.k.a manusia
baru baru ni, ade lagi yang bertanya kat jihan.. kenape tak rapat dengan orang ni, orang tu da sekarang ni. gaduh ke? putus ke?
hello???? ikot sukelah kan??
sebenarnya jihan pelik kot, bukan apa
* kalau kita rapat sikit dengan orang ( blainan jantina) , ade je mulut mulut, khabar angin yang cakap kapel la, scandal la. amende laa. salah ke kita rapat? setakat msg? call sekali sekala? apa la sangat kan?
*kalau kapel ke ape ke , jihan punye pasal la kan? tapi tanye la betul betul. betul ke org tu! jangan main buat cerita sendiri kot
* lepastu kua statement, kapel buat senyap-senyap. ape kes bro? rase nak je clear balik statement tu. rase nak je tanye sumber auta tu.
*haiya-haiya ( jihan xkapel la dgn org dekat) dont worry 
* tak salah kot nak rapat( bkawan) tapi kbanyakkan rapat tu disalah ertikan oleh orang lain. ish ish ish
* sorry if entry ni buat seseorang terase. tapi tolongla, tanye ye. fakta @auta. 
tenkiu coz mbace semua 

xoxo:srikandi jihan

time to grow



Assalamualaikum semua.
i yeah, time to grow
sebenarnya, jihan love lagu ni.
kepada sesiapa yang membace, jihan tau mesti bising kan?
tak pun xbole buka
dengan lagu kat blog lagi. an an an an?
macam ni! korang pegy you-tube. korang type lemar ( time to grow )

hurm, lagu ni. ade maksud maksud nya la. kott.
huahuahuahua

xoxo:srikandi jihan

dunno II

letting you go! it's hard for me to accept it. people come and go. some of them, drop by for a while hoping to get something, some drop by just for fun and some just want to take advantage ish ish ish. they give an impact to me. but nothing i can do. i'm seeking with hope for answer but still don't get positive answer. so, i write this entry to say, i hope you happy with your life without me :)HAHAHAHA and people who want me in their life/ heart  ( ade ke? :p i really appreciate it. i love uols more than uols love me. sometimes i sat alone, thinking that why people have so many attitude.Haishh, impossible for me to change korang2 punyeeeee attitude. ade jugak with broken trust and broken heart . all empty promisses, hmm. just go ahead. leave and dont come back.tenkiuu sebab baceee 


xoxo:srikandi jihan

Friday, June 24, 2011

short update

sekarang suda pukul 12.02
tadi buat kerja! nak bole ke siap, mak aihhh.. ngantok kowt 
sabo jelah. ish ish ish 
esok ade modul kul 8.00 pagi. 
Eh, hari ni ade modul  la kan?
hari sabtu da niii.
uwaaaaa 

k la, sangat short update 
i love you all who love me :)

xoxo:srikandi jihan

Thursday, June 23, 2011

anak no 2

Assalamualaikum dan salam 1 malaysia :p
oryte, entry kali ini sal anak ke 2 ya. 
anak no 2 ? ye. jihan la tu. WAWAWA < BAJET jihan sorang anak no 2>
ISH ISH ISH ISH

amik kat blog moon, :p
view view, nampak!
apa lagi. copy paste la kan??
senang :)

1.ANAK MANJA IBU
sebab apa2pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. apa sikit ibu!!
jihan cakap: tak taw la! jihan 2 2 kot :p

2.ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia ajer yg betul..dlm ramai2 adik beradik dia ajer yg KETEGANG .. kemahuan dia kuat.. kalau buat sesuatu sungguh2… kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan.
jihan cakap: Haish, ape ni? jihan xdegil pon kan? ade ke patot? ish ish ish yg degil tu xbtol tu

3.TAK PANDAI PUJUK
memang anak no 2 ni dia tak pujuk makwe / pakwe dia.
jihan cakap: hee, bukan tak reti, xberape nak reti je 

4.BERCINTA
Tak digoyahkan anak no 2 juga …. dia kalau bercinta, sangat setia…sanggup berkorban …
jihan cakap: setia la setia :p

5.HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang ( kononnya ) kalau hitam2 hitamlah kalau putih …. putihlah ….degil tak boleh toleransi 
jihan cakap: bole toleransi. 

6.HATI
No 2 ni juga nampak ajer keras…tp hati dia lembut juga….SATU lagi peel dia…dia tak boleh ditegur….kalau kita tegur dia mesti tarik muka
jihan cakap: taw xpee, terima kasihh

7.BERDIKARI
very independent..mmg betul..tp kalau terlebih indepent pun payah…..TP mudah bergaul..campak lah kat manapun sekejap dah dapat kawan..very take care of her brother and all stuff belonging family.
jihan cakap:  well, take care? tengok org la kan? HAHAHAHAH , tapi independent tu slowslow la

8.ARAHAN
anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan….dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata..tak boleh kerja ngan org…ramai anak no 2 ni keje sendiri..
jihan cakap:  jihan dengar arahan yang jihan nak je. bole ke gitu?

9.PEMAAF & caring
tak dinafikan no 2 ni pun pemaaf & caring…TAPI awas jgn bg diorg marah….kalau depa marah faham sajer lah..
jihan cakap: dont messs with me . kalau nak mintak maaf tu, face to face arh

10.PAKAIAN
Nak ajer up to date…semua nak kemas...
jihan cakap: tak jugak, kadangkadang selekeh jgk



xoxo: srikandi jihan

Wednesday, June 22, 2011

10 petanda dia jodoh kita


Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita :
1. Bersahaja
Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan tidak dikawal ataupun kelihatan pelik. Kalau ia nampak kurang selesa dengan gayanya, sah dia sedang berlakon. Kadang-kadang, kita dapat mengesan yang dia sedang berlakon. Tetapi, apabila dia tampil bersahaja dan tidak dibuat-buat, maka dia adalah calon hidup kita yang sesuai. Jika tidak, dia mungkin bukan jodoh kita.
2. Senang Bersama
Walaupun kita selalu bersamanya, tidak ada sedikit pun perasaan bosan, jemu ataupun tertekan pada diri kita. Semakin hari semakin sayang kepadanya. Kita sentiasa tenang, gembira dan dia menjadi pengubat kedukaan kita. Dia juga merasainya. Rasa senang sekali apabila bersama. Apabila berjauhan, terasa sedikit tekanan dan rasa ingin berjumpa dengannya. Tidak kira siang ataupun malam, ketiadaannya terasa sedikit kehilangan.
3. Terima Kita Seadanya
Apapun kisah silam yang pernah kita lakukan, dia tidak ambil peduli. Mungkin dia tahu perpisahan dengan bekas kekasihnya sebelum ini kita yang mulakan. Dia juga tidak mengambil kisah siapa kita sebelum ini. Yang penting, siapa kita sekarang. Biarpun dia tahu yang kita pernah mempunyai kekasih sebelumnya, dia tidak ambil hati langsung. Yang dia tahu, kita adalah miliknya kini. Dia juga sedia berkongsi kisah silamnya. Tidak perlu menyimpan rahsia apabila dia sudah bersedia menjadi pasangan hidup kita.
4. Sentiasa Jujur
Dia tidak kisah apa yang kita lakukan asalkan tidak menyalahi hukum hakam agama. Sikap jujur yang dipamerkan menarik hati kita. Kejujuran bukan perkara yang boleh dilakonkan. Kita dapat mengesyaki sesuatu apabila dia menipu kita. Selagi kejujuran bertakhta di hatinya, kebahagiaan menjadi milik kita. Apabila berjauhan, kejujuran menjadi faktor paling penting bagi suatu hubungan. Apabila dia tidak jujur, sukar baginya mengelak daripada berlaku curang kepada kita. Apabila dia jujur, semakin hangat lagi hubungan cinta kita. Kejujuran yang disulami dengan kesetiaan membuahkan percintaan yang sejati. Jadi, dialah sebaik-baik pilihan.
5. Percaya Mempercayai
Setiap orang mempunyai rahsia tersendiri. Adakalanya rahsia ini perlu dikongsi supaya dapat mengurangkan beban yang ditanggung. Apabila kita mempunyai rahsia dan ingin memberitahu kekasih, adakah rahsia kita selamat di tangannya? Bagi mereka yang berjodoh, sifat saling percaya mempercayai antara satu sama lain timbul dari dalam hati nurani mereka. Mereka rasa selamat apabila memberitahu rahsia-rahsia kepada kekasihnya berbanding rakan-rakan yang lain. Satu lagi, kita tidak berahsia apa pun kepadanya dan kita pasti rahsia kita selamat. Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran. Bahagialah individu yang memperoleh kedua-duanya.
6. Senang Bekerjasama
Bagi kita yang inginkan hubungan cinta berjaya dan kekal dalam jangka masa yang panjang, kita dan dia perlu saling bekerjasama melalui hidup ini. Kita dan kekasih perlu memberi kerjasama melakukan suatu perkara sama ada perkara remeh ataupun sukar. Segala kerja yang dilakukan perlulah ikhlas bagi membantu pasangan dan meringankan tugas masing-masing. Perkara paling penting, kita dan dia dapat melalui semua ini dengan melakukannya bersama-sama. Kita dan dia juga dapat melakukan semuanya tanpa memerlukan orang lain dan kita senang melakukannya bersama. Ini penting kerana ia mempengaruhi kehidupan kita pada masa hadapan. Jika tiada kerjasama, sukar bagi kita hidup bersamanya. Ini kerana, kita yang memikul beban tanggungjawab seratus peratus. Bukankah ini menyusahkan?
7. Memahami Diri Kita
Bagi pasangan yang berjodoh, dia mestilah memahami diri pasangannya. Semasa kita sakit dia bawa ke klinik. Semasa kita berduka, dia menjadi penghibur. Apabila kita mengalami kesusahan, dia menjadi pembantu. Di kala kita sedang berleter, dia menjadi pendengar. Dia selalu bersama kita dalam sebarang situasi. Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita. Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan. Kata orang, "lidah sendiri lagikan tergigit", inikan pula suami isteri'. Pepatah ini juga sesuai bagi pasangan kekasih. Apabila dia sentiasa bersama kita melalui hidup ini di kala suka dan duka, di saat senang dan susah, dialah calon yang sesuai menjadi pasangan hidup kita.
8. Tampilkan Kelemahan
Tiada siapa yang sempurna di dunia ini. Tipulah jika ada orang yang mengaku dia insan yang sempurna daripada segala sudut. Pasti di kalangan kita memiliki kelemahan dan keburukan tertentu. Bagi dia yang bersedia menjadi teman hidup kita, dia tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan bersedia memberitahu kita. Sudah tentu bukan senang untuk memberitahu dan mengakui kelemahan di hadapan kekasihnya. Malah, dia tidak segan mempamerkan keburukannya kepada kita. Misalnya, apabila dia bangun tidur ataupun sakit dan tidak mandi dua hari, dia tidak menghalang kita daripada melawatnya.Apabila kita dan dia saling menerima kelemahan dan sifat buruk masing-masing, memang ditakdirkan kita hidup bersamanya.
9. Kata Hati
Dengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Allah deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya. Dengan deria batin ini juga kita dapat saling tahu perasaan masing-masing. Kita dan dia juga dapat membaca fikiran antara satu sama lain dan dapat menduga reaksi dan tindakbalas pada situasi tertentu. Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita? Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.
10. Solat Istikharah dan Tawakkal
Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Allah SWT. Manusia hanya perancang di pentas dunia ini dan skripnya ditulis oleh yang maha esa. Adakalanya, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi atau gerak hati. Mimpi memang mainan tidur, tetapi apabila kita melakukan sembahyang Istikharah dan memohon supaya Allah memberikan petunjuk, insya-Allah dengan izinnya kita mendapat petunjukNya. Jika dia pilihan kita, buatlah keputusan sebaiknya. Jika tidak, tolaklah dia dengan baik. Semua yang kita lakukan ini adalah bagi mendapatkan kebahagiaan hidup di dunia. Setelah semuanya diusahakan, berserahlah kepadaNya dan terus berdoa. Ingatlah, nikmat di dunia ini hanya sementara.Nikmat di akhirat adalah kekal selamanya.

copy paste i <3 islam.com

xoxo:srikandi jihan

Tuesday, June 21, 2011

baby

hye  , Assalamualaikum :)
 baby baby baby baby! apakah itu? 
baby tu baby la :P
makhluk paling kecik? eh xla kecik mane

nak djadikan cerita, semalam a.k.a 21 hb june 20eleven
jihan dan teku ke balok!balok? dmanakah? 
search ah dekat uncle G :)
 bsame dengan yen n da geng





tengok! so kecik kan tangan jari jari dia ?





baby tido , xleh nak maen maen
*ignore kegemuk-an saya, tq

time gamba gamba ni dambil, tuan umah n yang lainlain tgh busy. jihan siap landinglanding baring baring lagi :p kalau lah umah bakal ( future) family in law ni FAIL niiii.  ade pulak baring? ape cerita an?


k la, xoxo: srikandi jihan 



* terasa nak baby pulak  :)

unmolested

hidup tanpa gangguan in this snoopy-doopy world?
interference.interruption.disturbance.bother
banyak yang perlu kita hadapi sebagai seorang manusia
Normal lah kan? buat rilex sudaa, baru syiokk


tapi sometimes , if it is too much?
HAISH! bisaa pening kepale den ni ha.
tak bole nak tengok orang senang sikit  
mesti ada je nak kacau line. wa manyak sukaa maa 



stuju.stuju.stuju .setuju
it is not easy trying to make another people.person.orang. happy
and it is not easy to make urself happy all the time? ryte? 
motif? jihan pn tak tahu :p

xoxo: srikandi jihan

Monday, June 20, 2011

furious



what a f***ing damn feeling

* sorry coz tkelua harsh words
geram.betul.
mood = xpuas hati seyh

craving la pulak

haish!
tetbe rase nak makan portuguese egg tart
mane nak dapat ek?







xoxo:srikandi jihan@asj

Sunday, June 19, 2011

percaya atau tidak?

percaya atau tidak percaya?
tajuk yang macam siyes, tapi seposen je tahap ke-siyesan nya
kisah benar,
sape yang rase tak bkenan ke ape ke? sila la pegy usha blog laen.(bubye)


oryte, pcaye atau tidak?
dulu, keputusan utk memutuskan/meneruskan sesuatu hubungan ,jihan akan bgantung kepada mimpi. haa, scary kan?
tapi itu dulu!

kalau dulu, setiap kali kenal je, mesti masuk mimpi
* ade yang kene kawen pakse 
*ade yang jihan lari 
* ade yg jihan mrayu tak nak kawan 
* ade yang jihan xsetuju saat-saat akhir
* ade jugak, dalam mimpi jihan tak suke dia



semua mimpi tu mesti ade punye la!
ish ish ish. 
mimpi = mainan tidur
kita tak bole pcaye sangat kot
tapi, mcm betul je kan?  
kire nye guide jihan utk memilih?
HAHAHAHAHAHAHAHAHA

KESIMPULANNYA, mimpi je kot. mainan tido. xpayah nk pk la sangat.
lagipn, tak perlu itu semua

xoxo:srikandi asj 

happy father's day

Assalamualaikum :)
19/06/2011

selamat hari bapa kepada abah, pak sedare semua, kepada semua abah2,ayah2,daddy2, sugar daddy (HAHAHA) baba, papa, dan juga bakal2 bapa dmesia .


wee, kali ni kita sambut dekat kedai epul ( nme manje) HAHAHA! kedai saiful sebenarnya. thanx kpade semua yang ada bersameeeee









( valuable person in my life )
<3 them 
ehemm! <3 u 





xoxo:srikandi asj






Saturday, June 18, 2011

bbq, jatuh cinta lagi!


hari jummat = 17/08/2011 = 15 rejab
venue= pantai teluk kalong, kemaman, texas

wassap u'ols? wutcha doin? 
yeahh! hope sehat la ya 
apa itu bbq?
bbq sama dengan barbeceu
barbeceu = bbq :p
jatuh cinta lagi?  xde kene mgena pn . 
huahuahuahua


 gamba hiasan je uols. i lupe nak amek 
*bole plak lupe



thanx to kawangkawanggg jihan yg susa susa datang dari jaohh,dungun :) Muni sanggup sewa kereta tuh ( + ada hal sedikit dgn ehem ehem ) :p HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH! Begituuu.  datang 2 buah kereta 
( kak iqa,ruby,jannah,nisah )+(muni, mun,sarah, pae)= <3
yang lain pn <3 jugakk

Dorang menyetart a.k.a start makan . gorii kot bahase tganu. yedokk? dok reti stabuk ambe. ke gane? mula-mula dorang segan. yelaa, semua semua lelaki. jihan sorang je pompuan. mane tak segan kan kan kan kan? tapi segan mereka tidak btahan lama, akhirnya merka mmgalah jugak. tulaa, jgn degil. buat biase sudaaa.  jihan tak makan lagi time tu, teman +layan je dorang.








After dorang siap makan, gerak ke surau. solat duluu. ramai kot orang, pantai kat situ cantik gila. jauh beza la dengan dungun yang tak berapa nak menarik hati. perghh, teanang jaaa. jihan nak main air, tapi tidak kesampaian . OHHHH! NOOOO! - Sebenarnya, awal-awal lagi ma da forbid jihan. * jangan maen air la. :l uwaaa, nak maen sekali jeeeeeeee. plishhhhhh.





lepas jalanjalan dengan muni kat tepi-tepi, ( dorang pegy beli aiskrim) * layannn doe. lapaa la pulak!. nak ajak si muni ni, xboleee, dia ade hal dengan ehemmm, nak ajak mun , dorang pegy jalan jalan amek gamba * smpai hati tinggal jihan. amek gambar tuu, tacing seketika. pastu, dengan penuhh ke-sumbakkk-an jihan pon pegy makan. Eh tak, duk lepak dulu. sepupu ade kat situu, tapi cakap-cakap pulakk. HAISHH. 

then, segannn la jihan nak amek makanan. WAWAWAWA! mane tak nya, yang kat situ tu semua jihan baru first time jumpe, laen la beberape orang + geng2 kerteh. tapi mane mereka?  Oh . naseb baek ade sorang budak shengal+busyuk+wangi lagi jihan kot teman jihan makan. tenkiu tenkiu . jihan dlayan :p nak, mintax jeee ( so sweet) jihan tgh DEMAND. HAHAHAHAHAHAHAHA! * berani la sangat jihan * nak bermanje sket . mgeratkan hubungan.  




pastuuuu, makan jagung *jihan rase je sikit. best pulak. HAISH. orang lain pon macam rase rugi tak makan (kesimpulannya, jangan malu-malu, jgn segan segan) tak lama kemudian, mereka pon slow slow  la mau pulang, jaoh lagi pjalanan ke dungun. *thanx korang.


xoxo:srikandi jihan

Thursday, June 16, 2011

tade air

bermulanya sebuah kisah dmana kekeringan air d kawasan dungun. mungkin sesetengah kawasan sahaja, mungkin. hari rabu aseeee. lepas kelas around 12 lebih, stat masak masak :) jihan potong2 ayam, first time. biase nya bahagian isi saja :p HAHAHAHA! jadi molekssss , kot.
seterusnya, kami kami masak sayur kacang ape ke name ntah dengan ayam masak lemak cili api. makan b4 2 coz teku n ekin mau naek bas sudeyyhh..

selosai makan, buat apa apa yang patot. then, mandi. lame tuu, air kat sinki dapur semakin halusss. nak masak nasi untuk malam pon xlepas. pastu air semakin kurang, sama la dengan dalam 2 2 tandas. naseb baik jihan da mandi awal awal. Fuhh. lega disituuu

keesokannya, hari khamis :) kelas kul 10. bangun subuh tu, sempat amek air sembahyang, then xde da air. waa, dan dan je kot. lepastu sambung tidooooo :p

tapi banguun balik kul 8, kami kami ke rumah kak iqa untuk mandi. jihan n fae sempat mandi. tapi dorang yang lain macam terpaksa akur je dengan kekurangan air, semakin sikit semakin sikit air. seda seda da xdee. Fuhh, lega lagi disituuu. kalau jihan tak mandi? pening la rasenya. thnx korang * ade yg xdpt mnd (nme drahsiakan :p)

pastu pastu pastu? xde da nak cerita. rase nya tu je ke nak gtau. hari ni xde air. mmg tension laa. kalau makan, semua x basuh basuh. macam pening je tengok. hehe. balik kelas, semua da ok :) air pon da ade . 

gamba xde, korang fhm2 jelah k. xpon bayang jelah umah korang tade air :p wee

xoxo: srikandi jihan

Wednesday, June 15, 2011

cita-cita versus cinta

Assalamualaikum :)
cita cita versus cinta. konon hot la kan?  yang mana lagi penting?
mengikut kajian yang dbuat oleh pakar iaitu saya sendiri ( bhahahaha)
hampir 98% yang mjawab cita-cita. good answer :)

sebenarnya, cita-cita dan cinta , 2 2 penting sebenarnya. 
cita-cita 
tanpa cita-cita, apa mau buat kawan? xkan nak duk goyang kaki je an?
utk lelaki, camane nak tanggung anak orang nanty? haa
utk pmpuan, walaupun ramai ckp " alaa, pmpuan, nanty duk kat dapur jugak" , ade pulak duk kat dapur? duk kat umah la. cikgu jihan sendiri yang nasihatkan kami kami supaya bercita-cita.


cita-cita? 
mimiey cakap: benda yang kita nak buat utk mase depan
ekien cakap: cita dan bercinta
teku: kerjaya 
jihan: kata-kata yang sering ditanya :) biasa mase kecik mmg tbaekla kalu tye sal cita-cita ni!

cinta?
mimiey: cinta itu sesuatu perasaan yg xdpt dungkapkan
jihan: anugerah Allah s.w.t :p ( koya jawapan)

HOHOHOHOHOHOHOHOYYYYYYYYYY

Sekarang ni cita-cita vs cinta?
mana satu pilihan jihan?
= cita-cita la dulu, insyaAllah
cinta pon perlu, tp ikot flow laa




with love,sayang 
srikandi jihan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...