Sunday, May 22, 2011

main masak-masak II

hye hye hye hye ,
hari ni jihan masak lagi.
ingat kan bdua.
tapi abang suruh masak sendiri.
dia hanya memantau.



dia bangun tido, terus cakap> hari ni yan masak





sambal.tumis.ayam


sayur.campo.cendawan


terok.bebeno.rupenya. hahahahaha
tapi, jadi ah kire :p

yang lainlain, sampingan tu xyah la kan? bkn jihan yg masak. yg atas ni je 
thanx bro,tunjuk aja :)
ma abah <3 ,tenkiu kerana mgizinkan yan mjahanam kan dapur. 
wahahahahahah 

xoxo:srikandi jihan




ketupat sotong

haritu.pergi.kaytee.
sepupu. buat.naek.umah
pastu.pergi.bandar.
then.singgah.umah.sepupu.yang.lain.pulak.

lama.tak.makan.ketupat.sotong.
ada.kawan2.jihan.yang.tak.tau.
so.jihan.post.gamba. wee





lepas.makan.


single.punya.

sape.sape.yang.tak.leh.makan.tu.rugi.la :p

best.kot.sangat.sedap

xoxo:srikandi jihan

Wednesday, May 18, 2011

eternity summer

addicted.love.fragrant.perfume.aromatic.





best. shedap.wangi.
saya.suka.perfume.
perfume.lelaki.pun.sedap.

xoxo.srikandi.jihan

Tuesday, May 17, 2011

hipokrit

perghhh! mmg terbaik la title :)


okayh, jihan nak confess sumthing dalam blog jihan


- jihan x diaja utk hipokrit
- apa yang rasa xbtol, langsung jihan cakap
- jihan xdiaja utk mereka cerita ( if jihan ade sumthing, rakan uitm yg jihan ckp hanyala muni dan liza sebab jihan pcaye dorang xckp kat org lain) tanye la dorang, 100% asli. xde tokok tambah
- jihan tak diaja untuk petik nama org semata mata nak nama ( puiii)
- jihan xkan aibkan org ( pk scr logik, gila ke nak aib org? )
- jihan x daja cakap belakang  ( tapi ade sekali dengan kawan2, sbb dia buat lebih kurang :))




cuma jihan nak ingat kan kepada teman2 jihan,


- tolong jgn terase bila jihan post blog ( sbb jihan x mention name pon) igt bukan anda seorang sahaja ya 
- tolong jage bahase. 
- tolong jgn mereka cerita. 
- tolong jgn tuduh sewenang2 nya
- tolong jgn dengar sebelah phk, ade mulot tanye la btol atau tidak .


( yeah tudiaaa) ni kes jihan terbaca laa , ( bila org cakap, kita explore la babe) bukak bukak jihan dapat cerita baik punya. ish ish ish .  sebijik dia mention. tapi x mention name ( langkah yang bagus xmention name) .. tapi buat ape jihan nak terasa? bhahaha.. jihan terbaca la ayatso, 50% da tuuu mention jihan. ade lagi so tambah sket % . terasa jihan. 


anda , jihan hormat anda sebagai kawan jihan. xde mase la nk g sebar menda2 remeh ni. jihan tegur macam biase, tapi xdlayan. apa kes? * contoh la kan, if jihan sebar, jihan xkan tego da kot. adoyaii. ni la orang. pelik btol.  muni cakap: pokok xkan goyang kalau angin xde. so, jihan nak cari jugak sape la memegang watak angin tuu.  hang x puas hati apa dengan ceq? habaq mai. lagi satu, mane bukti jihan duk seba bnde remeh? mulut org bole putar belit. lain yang ddgr, lain yg dckp. bru jihan seda, yg post wall kt fb tu utk jihan. ish3


masuk yang ni kes ke dua da nii, kes pertama da selesai. main petik name jihan. tapi tu korang punya hal. korang selesai kira bagus da. ni kes terbaru ni ape cerita? waduhhhh... saket hati, pedih membaca ayat2, tapi nak buat macam mane kan.


xoxo: srikandi jihan

16 may

hello, nak cerita sket sambutan bday abah.


- nak dijadikan cerita, jihan da plan ng ma lama da untuk buat makan makan ni. 
- lokasi, mesramall. kul 8
- yg djemput= family , warga mib dan kenalan
- agak penat nak handle sebenarnya
- kejutan demi kejutan
- igt nak surprise abah sbb burday
- wa kene babe, 
- abg wa balik :)



cake :)




along tunduk ka? yen, abah, ma <3


cikmi sekeluarga 


yeah , ( toyo, mad , baju biru tu adik acik= epy ase, merah tu abg syahmi, yang pegang phone tu emy, pesa, raff, nampak jugak acik kat belakang )


bdiri: pesa n raff
duduk: acik, ali, emy, epy, angh,pie, along



mereka lagi :)


kak aina, abg madi :)


pie, along, abg syahmi



mereka lagi :))


abg bbaju biru ni xigt la name., ayed, atha
(ayed n atha nak tgk kongsi tapi penuh kot)


baru jihan pasan yang jihan xamek gamba pong. aiyooo. why la. sabo je. terkezot yen balik kot. 

xoxo: srikandi jihan

Sunday, May 15, 2011

masa terbuang

hye ,
masa terbuang begitu saja.
saya, sangat la bosan.
sehinggakan saya hanya menengok lappy.
x ber-muka-buku, xusha-usha gamba, xkomen n sebagainya.
pembaziran yang sangat ketara.
kenapa saya jadi sebegini?.
adakah kerana saya mmg begini?


apa yang bole buat untuk mengisi masa lapang?
- makan ( jawapan standed)
- tido ( puas da tido malam)
- tengok tv ( tade cerita besh)
- ber-sms ( tak suka start msg dulu)
- facebook ( mudah bosan da sekarang)
- memasak ( apa tengah malam pon nak masak ke?)
- mandi ( tengah tengah malam sikit la)
- jalan-jalan ( ya, waktu malam memang best. sejuk. tp? xbole xbole)
- call orang ( saya pon tak biasa call orang dulu)
- baca novel ( tak mewarisi hobi mak jihan)
- kacau orang ( no no no)


Astagfirullahalazim. jihan lalai dan leka. masa dbuang begitu saja. jihan sepatutnya ingat Allah s.w.t. Hati jihan akan lebih tenang. InsyaAllah. 

xoxo:srikandi jihan 




Saturday, May 14, 2011

janji





janji. sesuatu yang perlu dtunaikan/dlaksanakan
kerbau dipegang tali hidungnya, manusia dipegang pada katanya :)
well, people.  sesiapa yang berjanji, mesti la buat ya. 
and sape sape yg xmenunaikan janji dekat jihan
(mintak maaf face to face)
mane aci cakap dalam phone.
> YOU owe me an apology
bhahahahaha


xoxo:srikandi jihan

Friday, May 13, 2011

rilex suda

huish, tak faham betul orang zaman sekarang ni. sudah la tengok hp orang. selongkar habis, pastu main tuduh-tuduh kalau ada gambar yang berlainan jantina. eceyh. lainan jantina gitu. eiii! salah ke simpan gambar orang ? bukan nya kita curi curi amek pong kan? ni  siap posing lagi suh amek. ade jugak gamba dari mms. rilex da la. semua gamba kawan kot jihan ada. kenapa sesetengah gamba je yg dipersoal? normal kot simpan gamba. entah pape. gambar perempuan tak timbul pulak isu. sabo je.


xoxo:srikandi jihan                  

Monday, May 9, 2011

pak cik Aimi Jarr- dalam kenangan

10/05/2011


Al-Fatihah.
Datuk Aimi Jarr atau nama sebenarnya, Omar @ Abdul Majid Puteh telah kembali ke rahmatullah pagi tadi ( 8.20 pagi)  di rumahnya di Taman Melawati, Kuala Lumpur.

Pengalaman

Berlakon & menulis skrip semenjak tahun 1962. Pernah memenangi anugerah 'Penulis Lakon Layar Terbaik (Festival Film Malaysia)

Lakonan

2004 : Pontianak Harum Sundal Malam - (Artis Jemputan)
2004 : Gila-Gila Pengantin Remaja - (Pelakon Pembantu)
2003 : MX3 - (Pelakon Tambahan)
2003 : Gila-gila Pengantin - (Pelakon Pembantu)

Krew Filem


1982 : Kabus Tengahari - (Cerita Asal)
1981 : Dia Ibuku - (Cerita Asal)
1981 : Jejak Bertapak - (Cerita Asal)
1979 : Esok Masih Ada - (Cerita Asal)
1979 : Tiada Esok Bagimu - (Cerita Asal)
1979 : Detik 12 Malam - (Cerita Asal)

Anugerah

1981 : Festival Filem Malaysia ke 2 - Lakonlayar Terbaik


jihan dapat tahu pagi tadi, dalam pukul 9. bangun bangun , dapat call dari pak sedara.  agak terkejut jugak sebenarnya. kali terakhir jihan jumpa dia masa majlis pertunangan kak fifi kat terengganu :(  eh bukan. time kak suzila kawen.

Kalau dulu dulu jihan jumpe dengan arwah, arwah selalu bagi nasihat, > belajar rajin-rajin, buat yang terbaik. macam macam lagi la.  hmm. akan jihan ingat sentiasa nasihat arwah.



majlis pertunangan kak fifi
-arwah berbaju purple





gamba ni di ambil time jihan sekolah rendah. 
lokasi: one of umah jihan 

sape yang mau memberi penghormatan terakhir bole ke rumah beliau alamat 307, Jln E3, Taman Melawati, Ulu Klang


utusan malaysia 11/05/2011
gamba amek dekat fb cucu beliau, faisal( adik)

marilah kita samasama sedekah kan Al- Fatihah, semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang2 yang beriman. Amin

xoxo:srikandi jihan







Saturday, May 7, 2011

my lovely mother

dear ma :)


you are the best mother that i ever known! you filled my days with rainbow lights. you has always been one of my biggest supporters and the wisdom you give  to me over the years has helped shaped the person i am today. From the first day you teach me how to walk until i can run. bole participate acara lumba lari da ,  u do not complain n masih encourage me when i almost berputus asa :)  thank you for all the things you have done for me. I may not understand you on somethings but i know that you're only doing wut da best for me. kan? yan love and heart and <3 and sayang ma, dulu, kini, dan selamanya. 








hadoii! tak reti nak pilih da bila sampai. ma kureng coklat! soo?? kalau jihan, semua on :)



taraaaa

love you ma :) 
with love srikandi jihan











umah sewa kami

oryte, lepas cari semua semua. pegy semua rumah.. akhirnya pilih yang ni jugak. agak penat kot! nak cari umah sewa, kena ikot yang ni nak apa yang tu nak apa. so kita tak bole fikir hal kita je. kita kena amik tahu apa yang dorang nak.

ade je yang offer duduk sekali, segan jadi :) hope mereka faham. faham ke? kot la kan. kami sebenarnya da janji nak duduk bersama. dari tengah sem lagi. sebab tu kami apply kolej dulu. cuba nasib. tapi da memang tak dapat an. so, apa lagi cari la. Alhamdulillah, 5 hari duk cari cari.. akhirnya jumpa.

ok, ni ha kamu ber7! gamba yg jihan amek dan janji nak tunjuk dalam blog

  ni tv! bhaha. macam korang tak tau kan??
ni kerusi kerusi kat ruang tamu



 master bedroom. muat utk 4 orang. tandas kat dalam 


bilik tengah, soon to be mine n muni :) hehe


bilik ke3




dapur!

tandas ade kat lua satu. peti, mesin basuh ade, iron, tmpat sidai kain kat lua ada, dalam bilik ade setiap satu.dapur ade, gas pon ade, Tupperware ade. semua barang  baru kot. plastik takl bukak lagi. cuma umah je lame. bhahah.. umah siap dengan langsir. cerek air ada.  meja makan ade. bantal ade satu sorang. ape lagi? tak ingat sudaa....

huu! snap cepat cepat. nak lagi jelas, datang sini ok :) bhahahahahah.

agak penat! thanx kat parents jihan sebab same same pegy tgk umah. yan tau ma abah letih. ok. xpe, yan janji yan xkan nakal nakal duk lua nanty. and i'll be better man. eh salohhh... better girl la :) luv you 


xoxo: srikandi jihan

Friday, May 6, 2011

i'm sorry




I'm sorry that I was weak
I'm sorry that I always made excuses for myself
I'm sorry that I miss treated you

I'm sorry that I lied to you

I'm sorry that I didn't listen to you
I'm sorry that I was really immature

and now, i'm sorry because i hurt you even though i know u just wanna cheer me up
 i am really really sorry

xoxo: srikandi jihan

Thursday, May 5, 2011

baby

BABY? = bayi hehe

oryte, kenapa bila pompuan, jumpe baby.. dorang akan cakap ;

 alololo comey nyee
omg! 
comel nyerr, mate bulatt
 geram nyer tengokk
nak cubit aseee
nak kidnap bole?
nak baby jugak laa
kiut nye
pipi tembamm
kulit gebu, halus n so on

kalau nak list mmg banyak kot.. ade  jugak yg xcited bile jumpe baby. Adakah naluri keibuan? mungkin. atau pompuan mmg suke baby jika dibandingkan dengan lelaki? ho ho ho.   baby ni nak cakap camane ek? very young human. biase 1-3 tahun. 




cute bukan?


baby fikir fikir ke?



alolo comey


lawak an an an?


oh! comey la mereka. kan? gerammmm

xoxo:srrikandi jihan

Wednesday, May 4, 2011

umah sewa

Assalamualaikum. 


hari selasa hari tu, 3 hb.. malam. jihan tau yang jihan kini suda berstatus NR  non resident . yaa, kene duk lua ya. LUA . wow. bunyi macam BERDIKARI gitu. seyes, jihan suka duk kolej. tapi kalau duk lua pon bes snanye. SEBAB bole masak masak. wee. jihan suke. pastu duduk dengan geng geng. senang nak tanye tanye.  kami ber6 , saya sendiri, ekin,muni, mun, aimi, n  teku .




okayh! hari rabu cari cari tanye situ tanya sini tanye sinun tanye sinin. akhirnya hari rabu baru dapat. fuhh! agak penat la jari ni duk text jah. berbaloi la sebab ada tempat :) 


dapat umah 2 tingkat. 3 bilik. ok la. 2 org sebilik. great! dekat pon dekat dengan uitm. ade garaj kereta. ok la. ade tempat pon syukur, alhamdulillah :) hehe


thanx semua yang cuba tolong jihan! n thanx to sesape yang risaukan jihan< terharu terharu>   doa doakan la keselamatan kami bila duk lua nanti. mudah-mudahan bjalan lancar semua.


xoxo: srikandi jihan

Tuesday, May 3, 2011

main masak-masak

hey


tak banyak sangat yang nak dbuat hari ke2! ingat nak pegy beli barang untuk main masak masak tapi tak jadi sebab malas. malas sebab tak ada geng pon satu. rumit kot masak sorang. kalau berdua best sket. sorang buat ni. sorang buat tuh. basuh sayur, goreng2, rasa rasa makanan. haa. kan sedap. ni, kitalah basuh sayur, kitalah masak, kitalah rasa, kitalah cuci , ape lagi? tapi kalau sorangsorang. menCABAR gitu..




hari ke3.  cuci telo da, rebus telo pon da. so? nak buat apa ngan  telo tu? makan tu for sure la. tapi.. nak masak apa? buat sandwich telo la. SENANG. sangat sangat la senang. pejam mata pon bole buat. tp bselerak la tempat nanti. hehe jap ea nak pegy buat. 

10menet kemudian:

hee.. nak buat tu, mesty ade telo, roti, n mayo. sape yg ske blackpaper bole ltk. sayo pon. ikot suke hati korang la nak letak apa.. janji bole makan :) sandwich telo da, roti kaya da, roti milo pon da siap. jom makan :)


xoxo:srikandi jihan

Monday, May 2, 2011

kek batik pertama

ehem ehem. hari pertama cuti.. ingat nak bangun lewat. eh bangun lambat. yg mane satu? da pening da. tapi diganggu a.k.a dapat wake up call dari abg nun dsana. malam be4 tido tu dia da pesan, esok bangun awal. kalau dia call, suare macam mamai, siap jihan. HAIH! jihan selalu bangun AWAL apew?? tanye rumate rumate saya dulu. kan??


hehe.. nak bagitau ni.. hari pertama, jihan cuba buat kek batik. tak penah buat ni, lauk lauk penah la. ni kek batik? orang cakap senang. SENANG ke? kwangkwang. jihan buat sorang sorang. kul 9 xsilap..  dengan harapan akan jadi cam gini

gamba hiasan ja tu!


hehe!!!!! buat buat. xjadi. putus asa? oh no baby. jihan mane bole give up. cuma call yang lagi pakar sahaja. so, jadilah kek batik apabila ma yang tolong. bhahahaha.. haish, jadi jugak kek batik. ingat nak buat sorang sorang, tapi kene mintak tolong orang pulak. haiyaa.. xpe kita cuba dan cuba lagi. usaha lift kejayaan :)



nak masak apa pulak?
xoxo: srikandi jihan

cerita hot


hello hey! FAST & FURIOUS - FAST FIVE. can't wait! well, abg jihan cakap sedap. sebab tu mcm xsaba nak tengok. kalau x,  haish.. kenapa kat sini kua lambat ek? erm. xpe xpe. kte sabo soba sabau sabar ja ya :)











cerita apa lagi? 




nur kasih da movie
kl gangster
kongsi

cerita ni ja yang memikat hati jihan <3 
jom! sape nak teman jihan pegy nengok??

xoxo: srikandi jihan



blackout

yeay! blackout  dlaku duitm. pada hari jumaat. kul 12 lebih kot? lupe la nak catat. time tu we we tengah makan. kfc gitu.  syok syok cakap, sambil makan. pastu puhh tetibe gelak.  jerit mak ni nyah. ingat kan redang kami sahaja, rupe rupe nya satu redangl pastu sorang sorang cakap yg dekat dorang pon gelap. sana gelap sini gelap. jihan nak amek gamba, tapi ecah n myra tak kasi. hee spooky sebenta. 


tgen, masuk bilik. panaszz der. apa bole buat? nak tak nak terima la. hurm, sepanjang bgelap diuitm.. tetbe akak bilik sebelah kasi lilin.. jap eyh , nak upload gamba




taraa! nampak x? gamba ni amek time gelap, sebab tu hasil dia begitu. hehe.
so, time tu jihan dapat rasa, macam mane orang dulu dulu yang susa, xde elektrik nak study. perghh. sedeyh woo. nak bole ke bace tu. saket mate woo. tapi, semua semua tu ade hikmah nya.

tu je nak gtau, xoxo: srikandi jihan

Sunday, May 1, 2011

cuti cuti semester

akhirnya! kehidupan jihan sebagai pelajar part 4 berakhir pada 1 mei. 12 mei? lu kangi lu mati. waa, cant wait.. kl gangster pon sodap, abg besa suda kua. wa ingat lu suda mampos. wah!!!! tak saba dough!  dough? hahaha terbaik. 2 cerita yang di tunggu tunggu. perghhh. terbaek dari mereka lah. hurm,  sepupu jihan ade keje dengan syamsul tuh. oh oh.. jelez jelez. 

cuti sem ni nak buat apa ek? memasak? tak perlu. da blaja sampai phd da.. care care masak air. kwang3. buat keja keja umah? oh! mmg confirm.. next? layan cite?  Itazura na kiss? anime playfull kissss. anime pertame jihan layan, kene masok dalam diari ni. ye la! tak penah layan kowt.




sweet cerita ni! siyes :)

cuti sem hanya sebulan, so jihan kene mengisi masa dengan bagus, cermat, bijak, berkualiti dan bernas dam banyak lagi. eh? typo. salah tulis dam la. aci tak kalau malas nak padam? aci la ek? heeeee sebulan? pastu masok part 5. macam kejap je, da pon tua. eh, senior....  gitu la cerita nya..

ape lagi apa lagi yang nak dicerita? hurm! xdela. tu je untuk hari ini. sekian, terima kasih. salam 1 malaysia

xoxo: srikandi jihan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...